Sve kategorije

Vijesti

Početna> Vijesti

Prediktivna analiza: status razvoja i trend razvoja kineske industrije pločastih ploča za 2022

Vrijeme: 2022-11-10 Hits: 32

Ploče na bazi drveta uglavnom se izrađuju od drveta ili nedrvnih biljnih vlakana koji se prerađuju u različite materijalne jedinice, primjenjuju (ili ne) ljepila i druge aditive za izradu ploča ili proizvoda za oblikovanje, kao što su ploče od vlakana, iverice, šperploča kao glavni proizvoda na tržištu. Posljednjih godina kineska proizvodnja ploča na bazi drveta pokazuje stabilan trend rasta. S postupnim ubrzavanjem reforme ponude na strani industrije, industrija će pokazati 4 glavna razvojna trenda.

1. Status razvoja drvne industrije ploča
1.1 Izlaz panela na bazi drveta
Sa razvojem kineske ekonomije i urbanizacije i unapređenjem proizvodnih tehnologija i tehnika, Kina je postala najveći svjetski proizvođač ploča na bazi drveta. Proizvodnja ploča od drveta u Kini nastavlja da raste: 2016. Kineska proizvodnja ploča na bazi drveta bila je 300.42 miliona kubnih metara u 2016. godini, narasla na 311.01 miliona kubnih metara u 2020., sa kombinovanom godišnjom stopom rasta od 0.87%. Očekuje se da će proizvodnja dostići 316.76 miliona kubnih metara 2022. godine.
(Izvor podataka: Statistički godišnjak kineskog šumarstva i travnjaka, u organizaciji Kineskog instituta za istraživanje poslovne industrije)

1.2 Potrošnja ploča na bazi drveta
Potrošnja ploča na bazi drveta u Kini raste sa 280.55 miliona kubnih metara u 2016. na 303.80 miliona kubnih metara u 2020, sa kombinovanom godišnjom stopom rasta od 2.01%.

1

(Izvor podataka: "Izvještaj o industriji ploča koje je izradio čovjek u Kini 2021", prikupljen od strane Kineskog instituta za istraživanje poslovne industrije)

1.3 Struktura tržišta ploča na bazi drveta
Iz perspektive strukture potrošnje, šperploča je i dalje dominantna na tržištu. Omjer potrošnje ploča od vlaknastih i iverica u cjelini ostaje stabilan. Šperploča čini 62.7% ukupne potrošnje ploča na bazi drveta; vlaknaste ploče su na drugom mjestu sa 20.1%; iverica je treća, sa 10.5%.

2. Trend razvoja ploča na bazi drveta

2.1 Očekuje se povećanje tržišnog udjela iverice
Reforma kineske industrije drvenih ploča na strani ponude postepeno će se ubrzavati. Očekuje se da će se tržišni udio iverice, posebno srednje i vrhunske iverice sa stabilnim kvalitetom, većom čvrstoćom i dobrim ekološkim performansama, dalje povećati. Razvoj iverice niske cijene i visokog kvaliteta doprinosi efikasnom ublažavanju kontradiktornosti neravnoteže između ponude i potražnje drveta u Kini, što je u skladu sa strategijom održivog razvoja kineskog ekološkog okruženja i ima veliki potencijal za budući razvoj.

2.2 Koncentracija industrije pododjeljaka ploča od vlaknastih ploča i iverica nastavlja se poboljšavati
Ploče od vlakana i iverice imaju visok tehnički prag, a broj i proizvodni kapacitet kontinuiranih linija za proizvodnju ravnih presa postepeno se povećavaju, neprestano zamjenjujući tradicionalne proizvodne linije kao što su jednoslojne i višeslojne prese. Trend industrijske nadogradnje u industriji ploča na bazi drveta je očigledan, a način na koji preduzeća usvajaju operacije velikih razmera je neizbežan trend za održavanje konkurentnosti u industriji u budućnosti.
 Uz poboljšanje tehničke tehnologije i nadzora zaštite okoliša u kineskoj industriji ploča na bazi drveta, kao i poboljšanjem potražnje potrošača u nizu, zaostali proizvodni kapaciteti industrije ploča na bazi drveta postupno se eliminiraju, a mali i srednji proizvodni kapaciteti je dalje ugovoreno. Očekuje se da će visokokvalitetna preduzeća sa odličnim kvalitetom proizvoda, visokim stepenom zaštite životne sredine i dobrom tehnologijom zauzeti veći tržišni udeo, što će dodatno povećati koncentraciju industrije.

2.3 Područja primjene ploča na bazi drveta postepeno se šire
Nakon napretka tehnike proizvodnje i poboljšanja efikasnosti proizvodnje, indeks performansi ploča na bazi drveta je značajno poboljšan. Posebno je obrađen kako bi se povećale funkcije usporivača plamena, otpornosti na vlagu i moljaca. Pored primjene u tradicionalnim oblastima kao što su opremanje i uređenje doma, postepeno se razvijaju i montažna konstrukcija, matiranje štampanih ploča, specijalna ambalaža, sportska oprema i muzička oprema.

2.4 Ekološki nivo ploča na bazi drveta je dodatno poboljšan
Regulatorna politika industrije i zelena potražnja potrošača potaknuli su stalnu transformaciju i unapređenje industrije ploča od drveta, preduzeća za proizvodnju ploča od drveta posvećena razvoju proizvoda sa nižim emisijama formaldehida, što će ubrzati eliminaciju nižih proizvodnih kapaciteta drva. bazirani paneli. Struktura industrije će se dalje optimizirati, a tržišni udio zelenih drvenih pločastih proizvoda nastavit će rasti.

Mašine za izradu ploča od drveta su u procvatu širom svijeta uz snažna ulaganja u kupovinu.
Sa razvojem industrije mašina, kineske mašine za izradu ploča od drveta dostigle su međunarodni sada napredni nivo sa visokim stepenom automatizacije, kao što je linija za proizvodnju šperploče, proizvodna linija blok ploča, linija za proizvodnju iverice, proizvodna linija OSB ploča, proizvodna linija LVL. Kvalitet opreme može se uporediti sa tajvanskim mašinama. Kineske mašine za ploče provjeravaju investitori širom svijeta, ali i većina investitora.

Sinoeuro (Shandong) Machinery je izvezao više od 50 zemalja i područja za kompletna kompelte rješenja mašina za ploče na bazi drveta.

Sinoeuro Machinery je vodeći brend za mašine za izradu ploča od drveta, pružamo usluge KOMPLETNOG REŠENJA NA JEDNOM STANJU. Nudimo usluge cijelog industrijskog lanca, prvo od A do Z planiranje ulaganja u strojeve, tehnološku podršku pri transferu tehnologije, crtanje dijagrama toka, proceduru proizvodnog procesa, izgradnju postrojenja i nabavku proizvodnog materijala, itd. Drugo, imamo kanale distribucije, pomažemo našim kupcima da istraže tržište za gotove proizvode.

Posvećeni smo pružanju kupcima kompletnih rješenja za linija za ljuštenje furnira, fabrika za proizvodnju šperploče, LVL, blok ploča, PB, OSB proizvodna linija itd. Glavna oprema uključuje: mašinu za ljuštenje furnira, sušač za furnir, raspršivač ljepila, priprema za štampu, vruća presa, core composer, pila za dvostruku veličinu, mašina za brušenje, bojler i pripadajući pribor za postrojenja, itd. Dajemo jednogodišnju garanciju za mašine za izvoz i besplatnu on-line uslugu. Naši inženjeri su dostupni u inostranstvu za montažu mašina i obuku radnika.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.


SINO EURO (SHANDONG) MACHINERY CO.,LTD.
Profesionalni proizvođač mašina za ploče od drveta
DODAJTE: industrijski park grada Yitang, okrug Lanshan, Linyi, provincija Shandong, Kina.
TEL/Faks: +86-539-8295107/8231781  
MOB: +8618653930050
Email: admin@sinoeurocn.com  
www.ply-machine.com
M/Whatapp/wechat: +86-18653930050
www.sinoeurocn.com
www.china-plywoodmachine.com
ONE STOP projekat "ključ u ruke" Plywood Machinery Solutions

Prethodna: Preliminarna analiza: obrazac razvoja šperploče u Kini i odabir linija za kontinuirano ravno presovanje i višeslojne presa

Sledeće:

Vruće kategorije

ONLINE