Sve kategorije

Vijesti

Početna> Vijesti

Preliminarna analiza: obrazac razvoja šperploče u Kini i odabir linija za kontinuirano ravno presovanje i višeslojne presa

Vrijeme: 2022-12-09 Hits: 36

Tehnologija kontinuiranog ravnog presovanja najveći je izum industrije ploča na bazi drveta u 20. stoljeću, koji je u osnovi preokrenuo tradicionalni proces proizvodnje ploča od vlakana i iverice i potpuno promijenio njihov način proizvodnje. Na tržištu linija za masovnu proizvodnju, potpuno je zamijenio tradicionalni model višeslojne proizvodne linije za presovanje od vlaknastih ploča i iverica (osim) i potpuno dominirao svjetskim obrascem proizvodnje umjetnih ploča, postajući predstavnik napredne produktivnosti današnjih ploča na bazi drveta. industrija ploča. Od pojave kontinuirane ravne prese, razvijene zemlje pokušavaju primijeniti tehnologiju u industriji šperploče. Generacije istraživača su naporno radile da ostvare ovaj san, ali nije postignut značajan napredak. Mnoge izvrsne kompanije su se sramotno povukle sa tržišta ploča na bazi drveta kako bi inovirali kontinuirano ravno presovanje šperploče. Šta je glavni problem? Kineski linija za proizvodnju šperploče model gde tačno ići? To je glavni problem koji treba riješiti u teoretskom svijetu umjetnih ploča.
Proizvodnja šperploče najveća je industrija u svjetskoj industriji ploča na bazi drveta. Šperploča čini 60% kineskih proizvoda od ploča. S obzirom da 70% globalne proizvodnje šperploče proizvode poduzeća, od međunarodnog je značaja istražiti model proizvodnje šperploče.

Raute model
Raute je svjetski gigant šperploče (vodeći svjetski proizvođač opreme za šperploče) i jedan od tri svjetska giganta ploča na bazi drveta uz Siempelkamp i Dieffenbacher. Raute je specijalista za razvoj opreme za šperploče i ima linije za šperploče širom svijeta. Rauteove linije predstavljaju vrhunske proizvode svjetske industrije šperploče. Raute-ovi rotacijski rezači sa dvostrukom i jednom osovinom čine dio za pripremu materijala. Potpuno automatsko punjenje rupa u furniru i uređaj za spajanje furnira čine dio za formiranje. Višeslojne prese formiraju sekciju za formiranje. Nakon pokretanja linije za proizvodnju šperploče Raute u integriranoj fabrici Yakeshi, Raute je sada postigao strateški razvoj u visokokvalitetnoj liniji za proizvodnju ploča na bazi drveta. U isto vrijeme, originalna velika kineska proizvodna linija iverice također je presađena sa modela Raute. Raute je svjetski gigant šperploče (vodeći svjetski proizvođač opreme za šperploče) i jedan od tri svjetska giganta ploča na bazi drveta uz Siempelkamp i Dieffenbacher. Rauter je specijalista za razvoj opreme za šperploče i ima linije za šperploče širom svijeta. Rauterove linije predstavljaju vrhunske proizvode svjetske industrije šperploče. Raute-ovi rotacijski rezači sa dvostrukom i jednom osovinom čine dio za pripremu materijala. Potpuno automatsko punjenje rupa u furniru i uređaj za spajanje furnira čine dio za formiranje. Višeslojne prese formiraju sekciju za formiranje. Nakon što je započeo s proizvodnom linijom Raute šperploče u integriranoj fabrici Yakeshi, Raute je sada postigao strateški razvoj u visokokvalitetnoj liniji za proizvodnju umjetnih ploča. U isto vrijeme, originalna velika kineska proizvodna linija iverice također je presađena sa modela Raute. Rauteov brzi ulazak na tržište pruža tehničku podršku za poboljšanje kvaliteta šperploče i povećanje dodane vrijednosti šperploče.

Linyi model
Linyi model se odnosi na industriju mašina za šperploču koju predstavlja Sinoeuro Machinery u oblasti Linyi. U potpunosti su usvojili model proizvodnje šperploče koristeći opremu proizvedenu u Linyiju kao glavnu komponentu proizvodne linije i koristeći proces koji su kreirali. Probili su okove trenutne akademske nauke o proizvodnji šperploče i napustili Raute model kombinacije opreme. Oni su potpuno inovirali novi proces za šperploču, posebno proizvodni proces i proizvodnu liniju model valjane ploče + linija za popločavanje, spoj jezgre ploče + unakrsni spoj.


1


Sinoeuro mašinerija ne samo da se snažno promoviše u Kini, već je postala globalna. Prema mišljenju stručnjaka, neke nove fabrike šperploče u jugoistočnoj Aziji, Africi, Bliskom istoku, Rusiji i Turskoj sada kopiraju "Linyi model": uvoze Linyijevu opremu, koristeći Linyijevu tehnologiju, zapošljavaju Linyijevog direktora fabrike, kupuju Linyijeve pomoćne materijale i koriste Linyijevu drveni furnir. U akademskom svijetu ploča na bazi drveta, industrija šperploče Linyi smatra se modelom inovacije na isti način kao i Raute. Ali "postojanje je opravdano", a Linyi model je koristio svoj inovativni industrijski mehanizam za proizvodnju 90% šperploče, potisnuvši takve gigante industrije šperploče kao što su tvornica šperploče Songjiang, tvornica šperploče Changchun, drvna industrija Shanghai Fuhai, nova drvna industrija Climax i Guangdong Jiali Wood Industry, koji su tada dali neizbrisiv doprinos industriji šperploče.

Dieffenbacherov model
Dieffenbacher je zagovarao upotrebu neprekidnih ravnih presa u segmentu oblikovanja u industriji šperploče. Pokušavaju preokrenuti formiranje industrije šperploče, baš kao i ploče od vlakana i iverice. Profesor je prije više od deset godina posjetio Dieffenbacher model LVL liniju u Australiji. Njegov stav je bio da takve linije nisu održive, barem ne bez rješavanja problema koji sada postoje. Imaju svoj vlastiti uzorak oblikovanja i kontinuiranog ravnog presovanja, što je dobro u Australiji. Potrebno ga je značajno unaprijediti prije nego što se može prilagoditi tržištu. LVL je sada dostupan po cijeni od preko 5,000 dolara po kubnom metru uz korištenje uvezenih sirovina, ili se može u potpunosti izvesti. Inozemni kontinuirani sistemi laminiranja se mogu konvertirati između LVL-a i šperploče, a jedna proizvodna linija može proizvesti dva proizvoda. Međutim, artikulaciju kineskog furnira od šperploče nije lako riješiti, a bit će mnogo problema s direktnom transplantacijom u Kinu, tako da uvođenje proizvođača mora biti oprezno.

Veličina Linyi modela
Grad Linyi, provincija Shandong, nalazi se na granici provincija Shandong i Jiangsu i predstavlja potopljeno sekundarno šumsko područje bez resursa sirovina za razvoj industrije ploča na bazi drveta. Linyi-jevi početni resursi ploča na bazi drveta sastojali su se uglavnom od zaštite i obnove šuma, sadnje i njegovanja uz puteve, ugovorenog šumskog zemljišta u potopljenim planinama, sekundarnih i brzorastućih šuma i industrijskih drvnih šuma koje su sve sječene. Trenutno, provincija Shandong promoviše transformaciju i unapređenje tradicionalnih industrija, uključujući drvnu industriju. Linyi je iskoristio priliku da se fokusira na promoviranje razvoja inovativnog modela za industriju ploča na bazi drveta. Kao najveće klastersko čvorište u sjevernoj Kini, njegova dobro razvijena logistička industrija strukturirala je nabavku sirovina i proizvodni lanac proizvoda od šperploče Linyijeve industrije ploča na bazi drveta, što je dovelo do brzog razvoja Linyi-jeve klasterske ekonomije drvne industrije panela. . Trenutno, Linyi je postao najveća baza za proizvodnju ploča od drveta u zemlji, svjetski centar za proizvodnju ploča od drveta i meka industrije šperploče.

Glavna karakteristika Linyi modela proizvodnje šperploče je da je glavna oprema pripremnog dijela mašina za ljuštenje furnira bez vretena.


2

Površinski furnir i temeljni furnir su sve djelo mašine za ljuštenje furnira bez vretena. Kada je površinska ploča nejednako debela ili tanka, može se zagladiti brusnom mašinom. Ploča jezgra ne mora se uzeti u obzir za bočnu čvrstoću i spremna je kada nema nedostataka na vanjskoj strani. Sušenje furnira se uglavnom oslanja na sunčevu svjetlost. U sitnom furniru se proizvode furniri sa lomljenim sirovinama, ne u listove i otežano spajanje. Jezgrom furnira se zatim pridružuju Linyi-jeva lokalna mašina za izradu furnira i mašina za izradu zglobova prstiju koju je izumeo Sinoeuro Machinery. (Sinoeuro Machinery je profesionalni proizvođač mašina za šperploče u Kini sa 26 godina iskustva. Oni mogu pružiti profesionalne usluge i pomoći u proizvodnji šperploče.) Ovaj proizvodni model čini glavno tijelo Linyi modela.


3


 Niske cijene i visoki zahtjevi najveća su konkurentnost Linyi modela, a nestandardne specifikacije su teški proizvodi koji postoje u Linyi modelu. Industrija mašina za izradu ploča od drveta Linyi stvorila je sjaj Linyi modela. Linyi model je oličenje socijalističke tržišne ekonomije. Konkurencija između Linyi modela i Dieffenbacher i Raute modela je konkurencija između socijalističke tržišne ekonomije i osnovnih vrijednosti Evrope i Amerike. Linyijev uspjeh mapira uspjeh modela u svijetu. Stoga je model Linyi najuspješniji model ploča na bazi drveta u svijetu u 21. stoljeću.

Prethodna:

Sledeće: Prediktivna analiza: status razvoja i trend razvoja kineske industrije pločastih ploča za 2022

Vruće kategorije

ONLINE